Gesprongen leiding in Spijkenisse

Een waterleiding die knapt kan in erg weinig tijd een waterballet tot gevolg hebben, met kostbare consequenties. Ook kan een lekkage van een leiding zich op minder heftige wijze openbaren. Door bijvoorbeeld kleine plasjes water onder leidingbuizen. Hoe dan ook, een lekke leiding in uw woning is altijd een zeer verelend probleem.

Op meerdere manieren kan een kleinere lekkage ontstaan. Tijd kan een negatieve invloed hebben op leidingen. Denk bijvoorbeeld aan het ontstaan van corrosie of een probleem in de verbindingen van de leiding. De rubbertjes die in de verbindingen van leidingen en koppelstukken zitten, kunnen uitdrogen en hun waterwerende functie verliezen.

Ook kan de leiding door normaal gebruik in de loop van de tijd slijten. Het kan uiteindelijk resulteren in een breuk in de waterleiding. Natuurlijk kan hardhandig gebruik of een onhandige verbouwing ook resulteren in een gesprongen leiding.

Er staat altijd druk op een waterleiding, ook als de kraan uit staat. Het water spuit er daarom onder druk uit en dat kan nare gevolgen hebben. Een laminaatvloer kan kromtrekken als er overvloedig water tussen de naden blijft staan. Als een waterleiding op een bovenverdieping springt, kan dit als het te lang duurt, nare gevolgen hebben voor het plafond op de verdieping er onder.

In dergelijke situaties kan de schade behoorlijk in de papieren lopen. Dit wilt u voorkomen. Het is van groot belang dat u bij een lekkage zo snel mogelijk een vakman inschakelt om deze te verhelpen. Een specialist ziet door jarenlange ervaring snel wat de oorzaak van de lekkage is en herstelt het vaak ter plekke voor u.

Snelle hulp bij een lekkende waterleiding

Draai de hoofdkraan van de waterleiding dicht alvorens met uw loodgieter te bellen. Dit voorkomt dat het water blijft stromen en voor nog meer schade zorgt. Bel daarna met de specialisten van Folstra B.V. op nummer 010 - 600 11 00. We zijn snel ter plekke om uw lekkage te repareren!